Wasi

Wasi, cadeau voor je ziel

Op 29 december heb ik een Wasi ondergaan begeleid door een Magda met haar broer Harold. We deden dit met vriendinnen als afsluiting van het oude jaar en met een liefdevol uitkijken naar komend jaar.

Wat gebeurt er nu tijdens deze ziele-reiniging naar Surinaams ritueel en wat is het precies?

Een Wasi, oftewel Lobi Na Basi Wasi, is een spiritueel Surinaams kruiden- bloemenbad, om al datgene wat je niet meer nodig hebt van je af te wassen en jezelf te ‘laden’ met alle positieve gedachten en intensies die je aan jezelf en je voor handelen op de aarde wilt geven. Een kruiden- bloemenbad is goed voor het bevorderen van je geestelijk welbevinden en geeft een zielereiniging. Van een lekkere douche wordt je buitenkant wel schoon, maar voor een spirituele reiniging is meer nodig! 

Op een mooie plek in Vinkel staat de warme thee met lekkere Surinaamse koek al op ons te wachten in een sfeervol en kleurrijk ingerichte kamer. Als voorbereiding hebben we allemaal 7 mooie bloemen meegenomen, die met ons de wasi in gaan. Na een korte introductie van Magda gaan we de blaadjes van onze bloemen met intense gedachtes ‘plukken’ en in een kommetje doen. Deze nemen we mee naar de badkamer, waar de zielereiniging gaat plaatsvinden. Het is vandaag iets te koud om dit buiten te doen 😉

Ook de badkamer is erg sfeervol met kaarsjes ingericht en is lekker warm. Om de beurt wordt een teil met warm water gevuld. In deze teil worden eerst een aantal vloeistoffen gedaan, door jezelf, waaronder rozenwater, blauwsel, Eau de Cologne en Surinaams bier. Terwijl je dit in de teil laat lopen spreek je voor jezelf allemaal positief geformuleerde lieve dingen die je jezelf toewensen, voor jezelf en voor je handelen. Het bijzondere is dat bij elk flesjes dat je uitgiet hele andere gedachtes voor wensen boven komen. Wanneer alles erin zit, strooi je met dezelfde intenties en liefde de bloemblaadjes in het badje.

Dan wordt verder gegaan met wensen. Allereerst spreekt Harold een aantal Surinaamse zegeningen uit over jouw bloemenbad. Vervolgens spreekt iedereen, om beurten, 3 wensen uit over je terwijl ze met een kommetje het warme bloemenwater uit het badje over je heen gieten.  Bij elke gieting neem je deze liefdevolle wensen tot je en dat voelt heel warm.

Dan ben jezelf aan de beurt om met het resterende bloemenwater jezelf te overgieten en te ‘wassen’. En ook hier bij elke overgieting gaan je gedachten intens uit naar jouw wensen en handelen voor jezelf en naar de wereld. Je voelt de warmte en ruikt de geurige bloemen in het water, een sensatie gaat door je geest. Dit voelt zo verrijkend en heerlijk. Je gaat helemaal stralen. Ook wanneer je zelf de wensen over anderen giet, geeft dit een bijzonder gevoel.

Na de wasi krijgen we heerlijke pindasoep en bespreken we onze ervaringen. Stuk voor stuk een boeiende en bovenal liefdevolle intense ervaring.

Ook de dag erna blijft de geur van de wasi om je heen glooien die je herinnert aan je wensen.

Ik kan het iedereen aanraken jezelf een keer zo’n cadeau te geven, een wasi is echt een cadeau voor je ziel. Een cadeau voor jezelf, om je ziel te eren! En in ons geval is het tevens met een schone rijke ziel het nieuwe jaar in!

Wil je meer weten over een Wasi of er zelf een ondergaan: check Wasi door Magda en Harold Verweij.

 

Voor meer blogs klik op de voorgaande link.

Geplaatst in Gedachten, Geluk, Liefde, Ziel en getagd met , , , , , , , , .