Voorbestemd

Zoals uit mijn laatste blogs af te lezen valt, ben ik bezig om bij mezelf te ontdekken hoe ik weet of iets zo moet zijn, of dat het mijn ego of een leegte is die iets wil afdwingen. Het onderscheid is soms overduidelijk en soms ook erg lastig. 

Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe relatie of vriendschap zich aandient. Welke energie steek je erin om een goede balans te hebben? Het universum zorgt voor allerlei hindernissen op je pad, of juist niet. Als je er veel moeite voor moet doen, je in bochten gaat wringen, jezelf dingen gaat ontzeggen, of de natuurlijke flow wil gaan doorbreken, om samen iets te ondernemen, is het waarschijnlijk (nog) niet de bedoeling dat deze verbinding nu zo tot stand komt. Jij, de ander of allebei, zullen eerst nog wat anders te doen hebben. Je bent uit je energie als je dit toch gaat forceren. Het zal zeker lukken om zaken ‘af te dwingen’ of te willen vasthouden. Maar ten koste van wat?

Wat is het wat je dan zoekt? Is het een stukje ego, of iets dat je met jezelf nog niet voldoende hebt doorgewerkt. Als je vasthoudt of afdwingt, heb je een onrust in je lijf. Dat je altijd naarstig bent om iets te regelen of te plooien om het voor elkaar te krijgen en het ‘toevallig’ te laten lijken.

Wanneer iets voorbestemd is, of de tijd rijp is, zullen puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Het universum baant de weg voor je vrij en zal zorgen dat de energie in alle opzichten in gelijke balans blijft stromen, krijg je het signaal van binnen dat het dan goed is. Onbewust weet je dat dan. Dat geeft een liefdevolle rust en de ruimte voor de juiste interactie. Als beiden het principe van vrijlaten, ruimte geven en in de flow blijven snappen, zullen geen verwachtingen ontstaan en wordt het samenzijn niet afgedwongen. Je blijft de vrijheid in je zelf voelen en een stukje onvoorwaardelijke liefde naar elkaar. En wanneer moet je ergens voor vechten? Moet je alles maar op zijn beloop laten? Er blijft een verschil in je huiswerk blijven doen en alleen maar afwachten. Alles wat je het universum vraagt zal gehoord worden en zal zich naar je richten. Dus blijft zuiver in wat je vraagt, vergeet de vrije wil niet, en blijf open staan voor de signalen die je ontvangt. Check ze met je oprechte gevoel op de werkelijke betekenis en laat je niet afleiden door de illusies van je ego.

 

Voor meer blogs klik op de voorgaande link.

Geplaatst in Geluk, Liefde, Vrijheid en getagd met , , , , , .