Foodfestival

Viva Las Vega’s Food Festival Nijmegen

Op zondag 26 april is het dan zover. Het eerste Veganistische Food Festival in Nijmegen is dan een feit. Eternal Circle zal vanuit Viva Las Vega’s de projectcoördinatie op zich nemen.

Veganisme gaat over de kracht  van de plantaardige wereld en het leven met de plantaardige. Weer terug naar de roots en de basis van waaruit we zijn ontstaan en wat we als mens nodig hebben om gezond en vitaal te leven met respect voor de aarde en de andere bewoners daarop.

Middels het festival zal daaraan meer bekendheid worden gegeven aan een grotere groep van de veganistische levensstijl. Dit gaat verder dan alleen eten en drinken. Ook kleding, cosmetica, lectuur en kunst zal een plek hebben. Het leuke en vooral ook inspirerende aan het festival is, dat dit met veel lokale en regionale zelfstandigen en ondernemers van het Honigcomplex en de omgeving van Nijmegen tot stand komt. Dat heeft een positief effect op de vitaliteit van de stad en de (ondernemers)kracht van de regio. Krachten en ideeën worden gebundeld en iedereen zit er gelijkgestemd in. Zowel als individu met uiteenlopende belangen en kwaliteiten en ook als collectief om de ander bewuster te maken en te inspireren voor een veganistische of andere levensstijl.

Want zeg nu zelf, Vega is toch hip! Steeds meer mensen willen bewuster omgaan met hun consumptie van dierlijke producten en middels een evenement als het Food Festival krijgen consumenten meer handvatten om vaker plantaardig te eten. Voor henzelf, de dieren en natuurlijk het milieu hebben daar voordeel bij. Voor onze jongere (en ook de oudere) generaties kunnen we laten zien dat bewustere keuzes zullen leiden tot een duurzame toekomst.

Het Viva las Vega’s Food Festival is daarom ‘the place to be’ voor beginnende flexitariërs, vegetariërs en veganisten. De hele festival dag zal gevuld zijn met gezellige food en veggie lifestyle kraampjes, (kook)workshops, lezingen, een kinderprogramma en live muziek. Dit alles om plantaardig eten in een positief daglicht te zetten en te laten zien hoe lekker, leuk en makkelijk het is!

Geplaatst in Evenement, verbinding en getagd met , , , , , , , , , .