Bloesemboom

Nieuw leven

Na een winterse periode, zie je de natuur weer tot leven komen. Knoppen aan takken, bloesem in de bomen, vogels die elkaar opzoeken en de bijen die druk in de weer zijn om nectar te verzamelen. Je wordt letterlijk met je neus gedrukt op de onmetelijke kracht en wijsheid van de natuur.  

Als alles zich begint te ontluiken, kom ik zelf altijd in een stemming die over zich afroept wat er bij mij gaat ontluiken na de innerlijke kijk van de afgelopen wintermaanden.

De winter is een periode dat we ons naar binnen keren, waar we naar ons binnenste kijken en patronen ontdekken die we ons eigen hebben gemaakt. Sommige helpen ons, andere mogen we loslaten.

De natuur trekt zich in de winter ook terug. Dieren kruipen in nesten, winterslaap. Nootjes zijn op de grond gevallen of ingegraven, sapstromen in de bomen zijn teruggetrokken.

In de lente gaat het nieuwe leven zich weer laten zien, en hoe uitbundig! Je ziet het leven en de kracht elke dag groeien, ontluiken. En die parallel mogen we zelf ook trekken. De patronen die ons niet meer helpen en waarvan we afscheid nemen en nieuwe die we uitbundig mogen gaan verwelkomen en beproeven. Laat het zien, straal en voel de levenskracht door je heen stromen. Elke dag weer.

Soms vind ik dat moeilijk en ben ik geneigd toch het oude vast te houden of naar terug te pakken. Andere momenten sta ik volledig in mijn kracht en ben ik niet van mijn nieuwe stuk te krijgen. De natuur helpt me daarbij, voedt me en geeft inspiratie. In regen en zon, altijd zorgt de natuur voor het beste in zichzelf en het best in mijzelf.

Mijn mantra: de geuren en kleuren van de natuur voeden mij om het beste in mijzelf te laten zien.

Voor meer blogs klik op de voorgaande link.

Geplaatst in Gedachten, Geen categorie, Geluk, Liefde, verbinding en getagd met , , , , , , , .